Денес ООУ „ДЕБРЦА“ го слави својот Патронат!

Со пораката ,,Најдобар начин да ја предвидиш иднината е да ја создадеш”, денес ООУ ,,Дебрца” го прослави својот Патронат и покажа што остава во иднина: деца кои знаат да ја создадат, учејќи од минатите генерации. Со поздравен говор, директорката на Повеќе …

Наградени ликовни и литературни творби

По повод патрониот празник на училиштето, беше распишан конкурс за избор на најдобри ликовни и литературни творби. Комисијата задолжена за прегледување на пристигнатите творби ги избра следните за најдобри: Наградени литературни творби – одделенска настава (I-V) I – Награда Јан Повеќе …

Патронен празник на училиштето

Почитувани! Ве покануваме на одбележувањето на патрониот празник на училиштето кое ќе се одржи на 10.11.2023 во просториите на ООУ „ДЕБРЦА“ во с. Белчишта.

Трето место на наши ученици во рамките на проектот „Холокаустот низ призмата на детските очи“

Во рамките на проектот Холокаустот низ призмата на детските очи во организација на Фондот на Холокаустот на Евреите од Македонија и Меморијалниот центар на Холокаустот беше организиран натпревар за изработка на креативни честитки со порака до другарче жртва на холокаустот. Повеќе …

Проект „Евакуација“

Денес во ООУ „Дебрца“ с. Белчишта започна реализацијата на проектот-показна вежба: „Евакуација од пожар и укажување прва помош“ со првата фаза, презентација на учениците за тоа како настануваат пожарите, што е важно да се знае за да се избегне пожар Повеќе …

Проекти од ООУ „Дебрца“ наградени со Европска ознака за квалитет

Проектите од е Твининг програмата на кои учествуваа наставничките Македонка Мувческа Кузмановска и Билјана Трајкоска и нивните ученици, „Математичко патување низ историјата и науката“ и „Жива митологија“ беа наградени со Европска ознака за квалитет. Тоа значи дека нашата работа, работата Повеќе …

Учество во Е твининг проект- „Математичко патување низ природата и историјата“

Под менторство на наставничките Македонка Мувческа Кузмановска и Билјана Трајкоска, наш тим составен од ученици од шесто и осмо одделение од с. Белчишта: Мартина Цветаноска, Никола Дукоски, Петар Левски, Јасна Петреска и Вероника Спироска, беше дел од меѓународниот е твининг Повеќе …

Учество во Е твининг проект- „Жива митологија“

Под менторство на наставничките Македонка Мувческа Кузмановска и Билјана Трајкоска, наш тим составен од шест ученици од седмо, осмо и деветто одделение од с. Белчишта и с. Лешани: Бисера Огненоска, Иван Бимбилоски, Јасна Петерска, Вероника Спироска, Андријана Огненоска и Јана Повеќе …

„Креативни пријатели со допишување“ Creative Penpals

Нашето училиште учествуваше во еТвининг проект наречен „ Creative Penpals “ кој опфаќа ученици од Португалија, Шпанија, Турција, Полска и Македонија и со кој учениците го практикуваа пишувањето на англиски јазик низ разни активности во мај и јуни месец 2021 Повеќе …

ОГЛАС за упис во ПРВО одделение во учебната 2021/22 година

Република Северна Македонија ООУ„Дебрца“ с. БелчиштаБр. 03-184/121.04.2021 Врз основ на член 60 и член 183  од Закон за основно образование (Сл весник на РСМ 161/2019), ООУ „Дебрца“ с. Белчишта  на ден 21.04.2021 година го објавува следниов О Г Л А Повеќе …