Мерки за заштита од Covid-19

Почитувани ученици и родители,
ОУ “Дебрца” во овие моменти на многубројни случаи во светски рамки на заболени од COVID-19 (Корона Вирус), би сакале да Ве потсетиме на основните мерки генерално за заштита од вируси:
Носете заштитни маски кога ќе излегувате и се наоѓате помеѓу поголема маса на луѓе
– Избегнувајте директен контакт со заболени
– Внимавајте повеќе на личната хигиена
– После секој контакт на било која површина чија што чистота не е позната, веднаш да се измијат рацете со средства за лична хигиена
– Избегнувајте допирања на очи, нос и уста со не измиени раце.
– Зголемете внес на течности и топли напитоци
– Внесувајте свежа и лесно сварлива храна