Соопштение до учениците од 6-9 одделение од ПУ Мешеишта и ПУ Требеништа

ООУ „Дебрца“ им се соопштува на учениците од 6-9 одделение во подрачните училишта Мешеишта и Требеништа дека доби почнувајќи од утре (7.10.2020) наставата ја продолжуваат со физичко присуство во своите училишта. Оваа промена е по одлуката од МОН по добиена Повеќе …

!!!Важно соопштение до родителите и учениците

Почитувани ученици и родители, Родители и ученици во текот на денешниот ден од страна на Вашите класни раководители ќе Ви бидат доставени корисничките профили за активирање на Вашите лични кориснички сметки за најава на Националната платформа за онлајн учење. Ве Повеќе …

ИЗВЕСТУВАЊЕ до родителите на учениците од основните и средните училишта за потребните конфигурации на ИТ уредите за користење на Националната платформа за учење на далечина

Почитувани родители! За следење на онлајн настава и можност вашето дете да може да ги искористи сите можности за учење преку националната платформа Министерството за Образование и наука изготви насоки за родителите кои имаат во план набавување на компјутерски уред. Повеќе …

Оглас за запишување на ученици во I одделение (2020/2021)

Пријава за запишување на ученици во прво одделение за учебната 2020/2021 година.

Е- училница – ЕДУИНО

Драги ученици, наставници и родители, Е – Училница е место на кое ќе најдете видео лекции за предметите кои се изучуваат во училиште. Овие видео лекции се направени од наставници ширум земјата со цел да послужат како дополнителен ресурс во Повеќе …

Почеток на онлајн настава

Почитувани,ученици, родители согласно заклучоците на Владата во однос на ширењето на Cоvid-19 и донесената одлука за прекин на воспитно- образовниот процес, а во однос на наставата Ве информираме дека од утре 19.03.2020 година Четврток, нашето училиште започнува со online настава. Повеќе …

Бесплатни дигитални платформи, апликации и содржини за учење

Една од мерките кои ги усвои Владата на Република Северна Македонија за заштита на јавното здравје во услови на брзо ширење на коронавирусот е привремен прекин на воспитно – образовниот процес во државата. Основците и средношколците не одат на училиште, Повеќе …

Прекин на наставата поради Covid-19

Почитувани родители/старатели и ученици Ве известуваме дека од ден 11.03.2020 година па се до 24.03.2020 година наставата ќе биде во прекин поради коронавирусот.За се останато дополнително ќе бидете известени.Ве замолуваме да се придржувате кон сите мерки за заштита од коронавирусот Повеќе …

Мерки за заштита од Covid-19

Почитувани ученици и родители,ОУ “Дебрца” во овие моменти на многубројни случаи во светски рамки на заболени од COVID-19 (Корона Вирус), би сакале да Ве потсетиме на основните мерки генерално за заштита од вируси:Носете заштитни маски кога ќе излегувате и се Повеќе …