Обука на училишни обучувачи од страна на национален обучувач

Од 17-19 септември беше одржана онлајн обука од страна на 30 национални обучувачи назначени од МОН. Од нашето училиште учество зедоа наставниците Даниел Аврамоски, Ерлинда Села, Жаклина Милошеска, Павлина Гаврилоска-Палоска и Ирена Протугер. Овие петмина наставници во следната фаза треба Повеќе …

Оглас за запишување на ученици во I одделение (2020/2021)

Пријава за запишување на ученици во прво одделение за учебната 2020/2021 година.

Е- училница – ЕДУИНО

Драги ученици, наставници и родители, Е – Училница е место на кое ќе најдете видео лекции за предметите кои се изучуваат во училиште. Овие видео лекции се направени од наставници ширум земјата со цел да послужат како дополнителен ресурс во Повеќе …

Почеток на онлајн настава

Почитувани,ученици, родители согласно заклучоците на Владата во однос на ширењето на Cоvid-19 и донесената одлука за прекин на воспитно- образовниот процес, а во однос на наставата Ве информираме дека од утре 19.03.2020 година Четврток, нашето училиште започнува со online настава. Повеќе …

Бесплатни дигитални платформи, апликации и содржини за учење

Една од мерките кои ги усвои Владата на Република Северна Македонија за заштита на јавното здравје во услови на брзо ширење на коронавирусот е привремен прекин на воспитно – образовниот процес во државата. Основците и средношколците не одат на училиште, Повеќе …

Прекин на наставата поради Covid-19

Почитувани родители/старатели и ученици Ве известуваме дека од ден 11.03.2020 година па се до 24.03.2020 година наставата ќе биде во прекин поради коронавирусот.За се останато дополнително ќе бидете известени.Ве замолуваме да се придржувате кон сите мерки за заштита од коронавирусот Повеќе …

Подобрување на конзервација на приоритетни растенија во меѓуграничната област CONSE-PP

Денеска во просториите на ПУ Требеништа се одржа презентација на тема: „Подобрување на конзервација на приоритетни растенија во меѓуграничната област CONSE-PP” каде што партнери од македонска страна се општина Дебрца, Јавно претпријатие за управување и заштита на повеќенаменска област „Јасен“ Повеќе …

Општински натпревар по Математика

На 29-ти Февруари во Подрачното училиште во с.Требеништа се одржа Општински натпревар по математика на кој учествуваа ученици од 4-то, 5-то, 7-мо, 8-мо и 9-то одделение.На натпреварот беа постигнати следните резултати:– Анастасија Тупанческа од 4то одделение под менторство на Пере Повеќе …

Мерки за заштита од Covid-19

Почитувани ученици и родители,ОУ “Дебрца” во овие моменти на многубројни случаи во светски рамки на заболени од COVID-19 (Корона Вирус), би сакале да Ве потсетиме на основните мерки генерално за заштита од вируси:Носете заштитни маски кога ќе излегувате и се Повеќе …